Fabryka Słów - Forum Strona Główna Fabryka Słów - Forum
Nieoficjalne Forum wydawnictwa "Fabryka Słów"

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

UWAGA!

Forum zostało przeniesione pod adres: forum-fabryki-slow.pl.
Niestety właściciel serwisu ok1.pl, z którego forum dotychczas korzystało, nie udostępnia bazy naszych postów i użytkowników. Z tego powodu przenoszenie postów musi się dokonywać "ręcznie". Stąd prośba do szanownych użytkowników, aby kopiować posty z tego forum na nowe używając opcji "cytuj". Przytaczamy całą dyskusję w jednym poście. Liczba postów, którą w ten sposób sobie użytkownicy "nabiją" jest ich nagrodą za pracę przy przenosinach.
Uprzedź "Oficjalnego Kronikarza", który też przenosi tematy! Najlepszego "przenosiciela" uhonorujemy czymś (to się jeszcze okaże czym) ;)
Przepraszamy za kłopot i pozdrawiam serdecznie!
Administracja Nieoficjalnego Forum Fabryki Słów.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: barwinka
28-06-2010, 14:29
Pan Lodowego Ogrodu tom 3
Autor Wiadomość
konig
Przynieś

Wysłany: 01-09-2009, 11:21   

Szczególnie że na stronie Fabryki Słów nic nie widać w dziale "Zapowiedzi".
Mam nadzieje że jednak pojawi się we wrześniu.

[ Dodano: 17-09-2009, 14:19 ]
No i pojawila sie juz i w fabryce :D
http://www.fabryka.pl/zap...ok=393#searchkk

mar550
Przynieś

Wysłany: 28-09-2009, 22:34   

Tak, jest już oficjalnie. :)
2009 to pewnie listopad(tak jak ostatnio), ew. grudzień.
Pozdrawiam

eWucha 
Przynieś
człowiek-ryba

Wysłany: 19-10-2009, 00:28   

stawiam na grudzień. Wymarzony prezent na gwiazdkę.
przez co sprzedaż wypadłaby odpowiednio wysoka.

konig
Przynieś

Wysłany: 26-10-2009, 15:50   

To już wiem co znajde pod choinką :D

Przemo.h
Przynieś

Wysłany: 26-10-2009, 16:25   

No i mamy konkretną zapowiedź :)
na Stronie Fabryki pojawiło się dziś info o premierze 3 tomu - 27.11.2009 , co więcej, zapowiedź jest tak skonstruowana ze można domniemywać że na 3 tomie się nie skończy :) .

[ Dodano: 26-10-2009, 16:29 ]
A tak w ogóle , co byście powiedzieli na zjazd Fanów PLO gdzieś w jakieś knajpce w Krakowie , jeśli ktoś chętny to można by zorganizować, powymieniać uwagi na żywo :) najlepsze by było spotkanie autorskie z Panem Grzędowiczem ale z tego co wiem to ostatnio bardzo można go na takowych spotkać :)

eWucha 
Przynieś
człowiek-ryba

Wysłany: 26-10-2009, 16:53   

Ha! Nareszcie! :D

(Z tego co mi wiadomo, to Grzędowicz zaszczyci swoją osobą Poznański Pyrkon, także - tylko odliczać! :D )

TomekGSF 
Przynieś

Wysłany: 09-11-2009, 07:46   

Witam
chce się zapytać czy w dniu premiery książka będzie np. w każdym empiku ??
pytam ponieważ nie wiem kiedy się wybrać kopić książkę a kawałek drogi muszę przejechać.
pozdr.

eWucha 
Przynieś
człowiek-ryba

Wysłany: 09-11-2009, 16:15   

Nie ryzykowałabym, czasami się zdarza, że "Ups, do akurat tego empiku nie dojechało dzisiaj", także radzę poczekać trochę, jeżeli "kawałek drogi" to zbyt długi kawałek drogi do jechania na darmo.

RosoMC 
Przynieś

Wysłany: 11-11-2009, 01:57   

eWucha napisał/a:
Nie ryzykowałabym, czasami się zdarza, że "Ups, do akurat tego empiku nie dojechało dzisiaj", także radzę poczekać trochę, jeżeli "kawałek drogi" to zbyt długi kawałek drogi do jechania na darmo.

Witam,

Wypowiem się nie tylko jako czytelnik PLO i prozy Grzędowicza, ale także jako pracownik empiku.
Niestety, czasem się tak zdarza, że jakiś ważny towar (i zawsze jest to ważny marketingowo towar - wszystkiego rodzaju przeciętniaki docierają na czas, a nawet wcześniej!) nie jest na półkach w dniu premiery. Przykład: premiera edycji kolekcjonerskiej gry Dragon Age. Dystrybutor, czyli Electronic Arts zamiast rozesłać towar bezpośrednio do salonów, wysłał je jakimś tajemniczym łańcuszkiem przerzutowym. Efekt - bodajże tygodniowe opóźnienie, nadszarpnięte nerwy i tłumaczenie stałym klientom dlaczego nie dostali tego czego oczekują.
Odpukać w niemalowane, miejmy nadzieję że z PLO tomem trzecim tak się nie stanie. Akurat książki "Fabryki..." docierały zawsze na czas, odkąd pamiętam.
W każdym razie, jeśli dojdzie do sytuacji, że w którymś ze sklepów nie będzie książki, to proszę - nie krzyczcie na nas za bardzo. ;) Oczywiście, troszkę można - w końcu to nie byle książka tylko trzeci tom na który wszyscy czekamy od dwóch, przeklętych lat! :)
A'propos, Panem Lodowego Ogrodu zaraziłem już pięć osób, od kiedy przeczytałem tę książkę, w tym także moją babcię i matkę. Naprawdę, tak się powinno pisać powieść.

Pozdrawiam

Przemo.h
Przynieś

Wysłany: 12-11-2009, 14:35   

Ja jestem z Krakowa i chciałem jechać 27mego na premierę do Wawy ale nie dostanę urlopu :551: ,
Ostatnio zmieniony przez Przemo.h 14-12-2009, 09:35, w całości zmieniany 1 raz  

konig
Przynieś

Wysłany: 26-11-2009, 11:11   

Doszły mnie słuchy o 4 tomie PLO. Coś ktoś wie?? Mam nadzieje ze nie karze nam czekać kolejnych 2 lat :(

Przemo.h
Przynieś

Wysłany: 27-11-2009, 11:36   

Stało się...nadszedł w końcu ten dzień...odliczam godziny i prosto z pracy pędzę do księgarni :)

felczer
Przynieś

Wysłany: 30-11-2009, 16:17   

No dobra zarejstrowałem sie z jednego powodu-Otóż od kilku lat oczekiwałem 3 tomu.Nie jestem jakimś tam fantykiem ,ale Polska fantasy lubie (kossakowska,sapkowski).W Piątek poszedłem do empiku kupilem przedostatnią ksiązke.Po powrocie siadłem do niej.W sobote myślałem ,że Mnie sz..g trafi było może z 50 stron do końca i pomyślałem sobie ,że w tych 50-ciu nie zdołał autor zwrzeć fajnego zakończenia i poczułem strach,że będzie jeszcze 4 tom.Po pewnym czasie miałem już pewność.A teraz jestem wściekły,bo jak sobie pomyślę ,że mam znowu na 4 kę czekać tyle ile na 3kę to Ja dziękuje za taką zabawe!!

Przemo.h
Przynieś

Wysłany: 01-12-2009, 16:06   

Trudno, będziemy czekać to będziemy... lepiej żeby był 4 tom niż jakieś głupie zakończenie narzucone ramami objętości, dla wszystkich sfrustrowanych tym ze saga sie jeszcze nie skończy polecam ten wywiad z Jarosławem Grzędowiczem:
http://ww.fabryka.pl/archiwum.php?id=2452#searchkk , może zrozumiecie ze autor nie tworzy tomów dla samego tworzenia lecz poprostu nie zmieścił się z fabułą

eWucha 
Przynieś
człowiek-ryba

Wysłany: 17-12-2009, 22:18   

wierny czytelnik poczeka:D. Chętnie przeczytam kolejny tom, nawet jeśli mam czekać trzy lata. :)
Niech żyje i pisze Grzędowicz!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi