Forum zostało przeniesione pod adres: forum-fabryki-slow.pl.
Niestety właściciel serwisu ok1.pl, z którego forum dotychczas korzystało, nie udostępnia bazy naszych postów i użytkowników. Z tego powodu przenoszenie postów musi się dokonywać "ręcznie". Stąd prośba do szanownych użytkowników, aby kopiować posty z tego forum na nowe używając opcji "cytuj". Przytaczamy całą dyskusję w jednym poście. Liczba postów, którą w ten sposób sobie użytkownicy "nabiją" jest ich nagrodą za pracę przy przenosinach. Uprzedź "Oficjalnego Kronikarza", który też przenosi tematy! Najlepszego "przenosiciela" uhonorujemy czymś (to się jeszcze okaże czym) ;)
Przepraszamy za kłopot i pozdrawiam serdecznie! Administracja Nieoficjalnego Forum Fabryki Słów.
Wiek: 17 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 17 Skąd: Wratislavia
Wysłany: 25-08-2007, 21:22
Ale chyba tak brzmiało rozwinięcie. A przynajmniej gdzieś się z takim rozwinięciem spotkałem... A, zważywszy na tematykę, jest stosunkowo prawdopodobne... Bo jakoś nie chce mi się wierzyć w Anno Domini . Na wszelki wypadek jednak, meaculpuję.
Wysłany: 31-08-2007, 22:19
Przecudna książka. Wykańczam właśnie tom I i niebawem polecę z drugim. A potem pewnie z radością przeczytam jeszcze raz Co do ulubionego opowiadania to jak narazie "Galeria"- głownie z racji sposobu w jaki Loki traktuje biednego Gabrysia
Nie rozumiem pewnej rzeczy.
Po co te zarzuty o powielaniu pomysłów i wtórności?
To jedna z rzeczy, przed którymi każdy krytyk powinien się strzec, bo na dobrą sprawę można to napisać o każdej książce, która jest drugą (i każdą kolejną), jaka pojawia się w określonej tematyce.
Wiek: 17 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 17 Skąd: Wratislavia
Wysłany: 22-09-2007, 23:42
A propos, to nie wiem, czy zauważyliście, ale opowiadanie Ćwieka wyleciało z tomu pierwszego.
PS. W dwa, trzy dni podróży przerobiłem dwa tomy Kłamcy. I utwierdziłem się w przekonaniu, że to dobra lektura. Lekka, przyjemna - czego chcieć więcej?
To jedna z rzeczy, przed którymi każdy krytyk powinien się strzec, bo na dobrą sprawę można to napisać o każdej książce, która jest drugą (i każdą kolejną), jaka pojawia się w określonej tematyce.
No nie do końca. Jeżeli jest to zbiór opowiadań a czytnik ma wrażenie że tylko dekorację się zmieniają to można się pokusić o zarzut wtórności. Jak dla mnie kłamca 2 stracił znacznie na oryginalności. Jeżeli miała to być Polska odpowiedz na AB to nie za bardzo się udała
co myslicie o 3 tomie? Ja czuje sie troszke zawiedziony brakiem zakonczenia PS: czy moze mi ktos napisac po co byly te piorka? bo dawno temu czytalem poprzednie tomy i nie pamietam, moze najlepiej na PW zeby nie bylo spojlerów
Ja właśnie czekam na Kłamcę 3, zamówiłam na Merlinie a tam inwentaryczacja i dotrze dopiero po 8 stycznia!!!
Czyli jest szansa na 4 część, skoro nie ma zakończenia
Witam. Miałem przyjemność przeczytać pierwszą część Kłamcy. Książka mi się bardzo spodobała, dlatego od razu chciałem przeczytać cześć 2. Niestety książki praktycznie nigdzie nie dało się kupić. Przeczytałem, że ma być wyjść 2 wydanie całej trylogii. Niestety nie mogłem nigdzie znaleźć kiedy zostanie wydana. Moje wydanie, czy wiecie kiedy w sklepach wyjdzie 2 wydanie drugiej części Kłamcy?
[ Dodano: 04-03-2010, 10:51 ]
Już się dowiedziałem, Fabryka Słów w końcu odpowiedziała na mojego maila, planuje wydać drugie wydanie na przełomie kwietnia maja.
BTW. Jeśli komuś już nie jest potrzebna druga część Kłamcy i chciałby ją sprzedać, to proszę o kontakt gg 5803358